Het Paarse Huisje

Naomi

In BLOG, Travel Posted

Brakkeput

Na een paar prachtige eerste dagen in Pietermaai was ons tweede verblijf op Curaçao in het “Paarse Huisje” in Brakkeput Ariba. Gelegen op een heuvel met uitzicht op het Spaanse Water is dit echt een oase van rust! Het huisje is eigenlijk voor 4 personen maar zeker niet verkeerd voor ons tweetjes! Het is ruim genoeg maar knus tegelijk, met een prachtig terras en zwembad met geweldig uitzicht, hopi bon!

zijaanzicht huisje Curaçao via Air BnB in Brakkeput met uitzicht

Overzichtsfoto van het huisje in Brakkeput Ariba op Curaçao via AirBnB

terras met uitzicht Spaanse Water Curacao

zijkant huisje Brakkeput Ariba Curaçao met stukje uitzicht

ligstoelen pooldek huisje Air BnB Curacao

uitzicht op huisje Air BnB vanuit buiten Brakkeput Curacao

Aankomst bij het Paarse Huisje

Na een keurige ontvangst in het Paarse Huisje door eigenaar Arriën hebben we onze koffers in een van de twee slaapkamers neergezet. We zijn hire a natuurlijk meteen the pool in gedoken! Het riante zwembad ligt voor het huis, omringd door een heerlijk pooldeck. Daarop staan houten (door Arriën gebouwde) zonnestoelen, met een aparte hoek in het verlengde van het terras waar je kunt BBQ’en.

De overdekte porch biedt heerlijk verkoeling in de schaduw met een (verrijdbare) robuuste witte eettafel en natuurlijk een hangmat! Er zijn genoeg plekjes in en om het huis waar je heerlijk kunt ontspannen en tot rust komen, in of uit de zon. We zijn dan ook veel ’thuis’ gebleven omdat dit zo’n heerlijke plek is!

zithoek huisje Air BnB Curaçao

eettafel met stoelen en servieskast Air BnB Curaçao

huiskamer vanuit binnen gezien Brakkeput Curaçao Air BnB

overzchtisfoto huiskamer Brakkeput Curaçao Air BnB

Interieur

Het huis is zeer smaakvol ingericht door de vrouw van Arriën en bestaat uit een overwegend wit interieur. Dit in tegenstelling tot de buitenkant, waar uiteraard de naam het Paarse Huisje vandaan komt, wat ik echt prachtig vind! Strak witte betonnen vloer, witte wanden en en open keuken met dik betonnen aanrecht geven het interieur een stoere en neutrale basis.  Het accent is gelegd op de meubelstukken, die verrassend genoeg van Marktplaats op Curaçao komen! Van de robuuste kast gevuld met o.a. het servies “DIK” van Piet Hein Eek (hebben!) tot mooie boeken over Curaçao. Ook de vintage eetkamerstoelen, ze zijn allemaal mooi op elkaar afgestemd en afgestyled met onder andere kussentjes van H&M Home. Hier vind je de winterse variant op de kussens, omdat we nou eenmaal in Nederland wonen :)

De keuken is echt van alle gemakken voorzien, van blender tot Nespresso apparaat. We hebben dan ook iedere ochtend heerlijk zelf ontbijt met verse fruitshake on-the-side gemaakt. Doordat daar ook een deur open kan – net als alle shutters in het huis – kan de wind er altijd heerlijk doorheen waaien. In de slaapkamers is airconditioning en een fan aanwezig, wat altijd net iets lekkerder slaapt, maar voor de rest heb je die niet nodig ;-)

keuke huisje Air BnB BrakkeputCuraçao

Betonnen aanrecht keuken Air BnB

The Pool

We hebben het meest van het privézwembad aan dit huis genoten. Van maffe GoPro filmpjes opnemen terwijl we erin sprongen, tot ronddobberen op een van de luchtbedden. Plus gewoon genieten van het mooie uitzicht en de omgeving met de benen bungelend in het water. Het kan flink heet worden in september op Curaçao dus we hebben ‘n goede keuze gemaakt dit huis + zwembad te huren!

Alles is goed met de auto te bereiken en dit is ook zeer aan te raden. Het enige wat je op loopafstand kunt vinden is het Boathouse, waar je kunt dineren. Jan Thiel met de restaurants Zanzibar (hier heb ik 12 jaar geleden gewerkt!). Zest, waar je aan het water kunt dineren en op zaterdag van het Happy Hour met live muziek kunt genieten. Het is dan afgeladen druk bij Zanzibar!

cactus ingezoomd zwembad ahtergron

zwembad in Brakkeput Ariba uitzicht Spaanse Water

Naomi op luchtbed in zwembad

Slapen

Naast het mooie interieur is ook de slaapkamer simplistisch ingericht. Naast het tweepersoonsbed een babyroze dressoir tegen de muur en retro nachtkastjes met dito lampjes aan weerszijden van het bed. Door de spiegels grenzend aan de naastgelegen badkamer en de openslaande deuren oogt de kamer nog groter. Dat maakt het een heerlijke ruimte om even af te koelen. Wij hebben de deuren en ramen in de slaapkamer dichtgehouden om deze koel te houden. Als je deze wel openzet kijk je uit over het zwembad en het Spaanse Water. Wat een geweldige manier om wakker te worden op Dushi Korsou! Het contrast tussen het Paarse Huis aan de buitenkant en de lichte frisse binnenkant is echt verrassend en mooi uitgevoerd!

bed in slaapkamer Air BnB huis Curacao

bed met handdoeken in slaapkamer

Heb ik je enthousiast gemaakt over dit mooie verblijf wat wij via AirBnB hebben geboekt? Kijk dan voor meer informatie op de website van Ariba 31. Tevens heeft eigenaar Arriën samen met zijn vrouw onlangs een nieuw hotel in Willemstad geopend: Villa Tokara. Ik weet wel waar wij de volgende keer gaan verblijven op Curaçao. Zowel in het Paarse Huisje en Villa Tokara, pasa bon dia!

Amstel Bright sunset Curacao

 

 

2 Comments

Leave a Comment

%d bloggers liken dit: