Pietermaai Boutique Hotel

Naomi

In BLOG, Travel Posted

Vakantie Curaçao

Mijn verloofde en ik zijn de afgelopen 2 weken op vakantie naar het prachtige eiland Curaçao geweest. We verbleven op 3 verschillende plekken, waarvan het magische Pietermaai Boutique Hotel de eerste was. Na ruim 11 jaar niet op het eiland te zijn geweest was dit een van de meest veranderde wijken naar mijn mening! De wijk Pietermaai was toen een gedeelte waar je maar gauw doorheen reed. Er waren vrijwel niks dan oude huizen en verval te vinden. Nu wordt het ook wel het Soho van Curaçao genoemd met prachtig herstelde panden en gezellige horeca.

Aankomst Pietermaai Boutique Hotel

Het hotel zit zowel links als rechts van de weg waarvan aan de ene kant de receptie met zwembad zit. Erachter en erboven vind je de kamers en aan de andere kant van de weg de zeezicht appartementen. De wijk is vernoemd naar scheepskapitein Pieter de Meij, die zich in 1674 op Curaçao vestigde. Hij liet in de omgeving drie huizen voor zichzelf bouwen.  Na het inchecken zijn we de kamer gaan bekijken, wat een GEWELDIG uitzicht!! We zaten letterlijk aan zee, met alleen een appartement onder ons met een klein strandje eraan. We genoten direct van het heerlijke geluid van de zee en de wind die door het appartement woei. Dit door alle shutters die openstonden.

NAOKIES©_Boutique_Hotel_Pietermaai_Curacao_view_reception

NAOKIES©_Boutique_Hotel_Pietermaai_Curacao_view_street

NAOKIES©_Boutique_Hotel_Pietermaai_Curacao_pool_area
NAOKIES©_Boutique_Hotel_Pietermaai_Curacao_pool_plants

NAOKIES©_Boutique_Hotel_Pietermaai_Curacao_balcony_sea_palmtree

NAOKIES©_Boutique_Hotel_Pietermaai_Curacao_interior_kitchen_appartmentEntree

Het appartement is volledig ingericht met meubels en accessoires van Riviera Maison, wat de ruimte een heerlijke sfeer geeft. Dit door gebruik van robuust hout, donker steen en zachte stoffen. Gecombineerd met het uitzicht over zee geeft Dit een mooie balans tussen natuur en design. De glazen schuifdeuren in zowel de slaap als woonkamer kunnen helemaal open, net als de zware houten shutters  die als natuurlijke airco fungeren. Zodra je binnenkomt valt de vrije blik naar buiten je op. Zelfs het bankstel is niet naar de tv maar de zee gericht, hoe kan het ook anders!

De keuken bestaat uit een groot kookeiland met daarboven twee prachtige vintage lampen met alle apparatuur zoals vaatwasser en oven ingebouwd. Eromheen staan grove houten kasten met daarin accessoires en boeken. Het beheld is afgestyled met glazen vitrineboxen gevuld met schelpen en andere mooie voorwerpen.

NAOKIES©_Boutique_Hotel_Pietermaai_Curacao_interior_kitchen
NAOKIES©_Boutique_Hotel_Pietermaai_Curacao_interior
NAOKIES©_Boutique_Hotel_Pietermaai_Curacao_interior_kitchen_counter

Slapen

In  1 van de 2 slaapkamers (wij kozen natuurlijk degene met zeezicht) stond een prachtig hemelbed met een klamboe eromheen, alles in het wit met als accent turquoise kussens. Ik ben helemaal weg van de spiegel boven het bed en de accessoires zoals een grote wit omlijstte spiegel tegen de wand en rieten dekenkist tegen het bed. Als we wilden konden we ook hier in de slaapkamer de glazen schuifdeuren naar het balkon met zeezicht openzetten, maar we kozen voor airco want september is nou eenmaal heter op Curaçao!

NAOKIES©_Boutique_Hotel_Pietermaai_bedroom_styling

NAOKIES©_Boutique_Hotel_Pietermaai_bedroom_pillows_bed
NAOKIES©_Boutique_Hotel_Pietermaai_bedroom_ocean_view

Baden

De badkamer bestaat helemaal uit antraciet-kleurig natuursteen wat op verschillende manieren is gebruikt. Op de wanden zie je het in allemaal kleine, langwerpige stukjes met reliëf. In de douche is een vlak met grote tegels gecreëerd waar je op kunt staan met daaromheen grote kiezels waar het water in wegloopt. De dubbele wastafel is er eentje die ik – als we ooit een nieuwe badkamer nemen – graag zou willen. Twee kommen op een massief houten blad, in dit geval van hetzelfde donkere natuursteen, prachtig! Er is voor donker hout gekozen wat de hele badkamer in z’n totaliteit een stoere uitstraling geeft naast de lichte slaapkamer.

NAOKIES©_Boutique_Hotel_Pietermaai_Curacao_bathroom_interior

Ochtendritueel

Elke ochtend van ons verblijf in het Pietermaai Hotel heb ik op het balkon gezeten, een heerlijk plekje in de wind aan zee. Omdat het balkon over de hele breedte van het appartement loopt zijn er zelfs 2 zitjes gecreëerd. Twee schommelstoelen van bamboe met een klein bijzettafeltje van hout en witte strakke lounge-stoelen aan de andere kant. Deze zijn perfect opgesteld om naar de sunset te kijken met een koude Amstel Bright erbij, goodlife! In het appartement ligt voldoende informatie over de wijk Pietermaai maar ook een kaart en folders om het hele eiland te verkennen. Deze liggen op een massief houten  bijzettafel met ook hierop een vitrinekastje gevuld met mooie accessoires.

NAOKIES©_Boutique_Hotel_Pietermaai_Curacao_view_ocean_reading
NAOKIES©_Boutique_Hotel_Pietermaai_Curacao_interior_accessories
NAOKIES©_Boutique_Hotel_Pietermaai_Curacao_view_sea_palmtree

Meer info?

Wij hebben drie heerlijke dagen in het Pietermaai Boutique Hotel op Curaçao gehad en komen hier zeker nog een keer terug! Want zeg nou zelf, wie wil er nou niet gewekt worden door het geluid van de zee? Zoek je een wat rustiger plekje? Kijk dan voor een van de kamers aan de andere kant van de straat, deze liggen om het zwembad heen. Kijk voor meer informatie op de website van Pietermaai Boutique Hotel of stuur me een mailtje op naomi@naokies.com Ben je hier ook weleens geweest of zou je er graag heen willen en net zulke mooie foto’s maken als ik deed? Laat het me vooral weten in een reactie hieronder. Bon nochi! X

Fotografie: Naomi Oostveen

NAOKIES©_Boutique_Hotel_Pietermaai_Curacao_table

 

 

 

 

 

0 Comments

Leave a Comment

%d bloggers liken dit: