Nena Sanchez Gallery Curaçao

Naomi

In BLOG, Travel Posted

Nena Sanchez Gallery Curaçao

Tijdens mijn vakantie op Curaçao afgelopen september bezocht ik de bijzondere Gallery van Nena Sanchez. Een kunstenares die geboren is op Curaçao en hier naam heeft gemaakt met haar kleurrijke werk. Ondanks dat ik meer van de pasteltinten ben, vind ik het werk van Nena Sanchez geweldig! De kleuren spatten van de beelden en schilderijen af en nemen je mee in de wereld van Nena. Ze raakt geïnspireerd door al het moois van de Caribbean om haar heen. Denk aan de turquoise zee, bananenbladeren, tropische bloemen en palmbomen.

Er zijn 2 gallerijen van Nena op het eiland: 1 in Punda en 1 in Landhuis Jan Kok. Dit landhuis komt nog uit de tijd van de slavernij en is volledig behouden gebleven. Een prachtig wit landhuis met z’n krakende houten vloeren en geweldige 360 graden uitzicht. Dit huis is vernoemd naar slavendrijver Jan Kok en het schijnt dat zijn geest er nog steeds ronddwaalt…

ingang-nena-sanchez-art-gallery-jan-kok-landhuis-curacai

landhuis-jan-kok-curacao-nena-sanchez-gallery

uitzicht-nena-sanchez-gallery-curacao

De binnentuin

Een wandeling door de mooie tuin met dito uitzicht is zeker de moeite waard als je dit landhuis uit 1840 bezoekt! Je wordt er omringd door de kleurrijke schilderijen van Nena Sanchez en dit geeft een mooi contrast met de omgeving. In deze tuin worden ook art-classes door Nena zelf gegeven en werk je met dezelfde mooie kleuren. Zo kun je je eigen kunstwerk schilderen in de stijl van Nena Sanchez. Dat is absoluut een mooie souvenir om mee naar huis te nemen!

nena-sanchez-schilder-gallery-tuin-curacao-jan-kok

buitentuin-art-gallery-nena-sanchez-curacao

“Painting to me is a joy, a challenge and fulfillment. It’s my way to convey my feelings into the life of others.
I am happy person and I express my happiness through the beautiful bright color of my work.”  Nena Sanchez.

Art-shopping!

Na een rondje door de tuin kon ik het niet laten in het landhuis in de shop van Nena Sanchez te kijken. Ik wilde zeker iets voor mijn moeder meenemen, die ook een fan van haar werk is. Dat was moeilijk kiezen maar ik heb wat moois gevonden! Herkenbaar aan haar werk zijn ook de Kunuku huisjes. Deze werden vroeger gebouw en bewoond door de slaven. Je kunt ze nog in het echt zien op Curaçao bij de landhuizen. Het woord Kunuku komt van ‘knoek’ wat platteland betekent. Een op deze manier mooi bewaard stukje geschiedenis van het eiland. Hieronder zie je wat ik in de shop heb gekocht:

nen-sanchez-kaarten-passe-partout-gallery-curacao-souvenirs-naokiesnena-sanchez-gallery-curacao-zandpad-opritzus-nena-sanchez-landhuis-jan-kok-gallery-curacao

Must visit!

Helaas heb ik Nena Sanchez zelf niet gezien in beide gallerijen, maar wel haar lieve zus, die me veel over het eiland vertelde. Ik heb me in de gallery  in Punda ingeschreven voor de art class maar die is helaas – door het weer – niet doorgegaan. Want ook op Curaçao regent het weleens ;-) Nu heb ik nog een reden om weer terug te gaan naar Dushi Korsou! Je kijkt vanuit het Landhuis ook naar de zoutpannen van de St. Marie baai – waar de flamingo’s badderen (ja!). En aan de andere kant zie je in de verte ‘Williwood’ in dezelfde letters als Hollywood. De naam ‘Williwood’ is jaren geleden ontstaan door een groep jongeren uit St. Willibrordus. Eén van de jongeren heeft deze naam toen op de muur gespoten. Het project is ontstaan als een grap, als idee voor een toeristische attractie om meer leven in het gebied te blazen.

nena-sanchez-beeld-gallery-curacaouitzicht-curacao-nena-sanchez-gallery-jan-kok-williwood

Combi-bezoek

Je kunt een bezoek aan de Gallery van Nena Sanchez goed combineren met bijvoorbeeld een dagje strand. Het Landhuis ligt langs de Weg naar Westpunt en valt je gauw genoeg op! Je ziet de kleurrijke entree al gauw als je aan komt rijden en naar een oprit van enkele tientallen meters kom je aan bij het mooie Landhuis. Je kunt de gallery in Punda natuurlijk ook bezoeken tijdens een dagje in de stad. Er zijn vlkabij de gallery wat fijne terrasjes waar je goed bij kunt komen van al het moois!

nena-sanchez-art-gallery-weg-naar-westpunt-curacao-ingang

 

Landhuis Jan Kok
Weg naar Westpunt
Willibrordus
nena@nenasanchez.com
T: +(5999) 869 4965

1 Comments

Leave a Comment

  • Souraya - Binti Home Blog
    09/01/2017 at 21:40

    prachtige blog en wauw die foto met de drie schilderijen is echt geweldig <3 zo kleurrijk en speciaal. Mooi om de geschiedenis te lezen en ben benieuwd waar in huis je die kleurrijke schilderijtjes gaat ophangen/neerzetten <3

%d bloggers liken dit: