De Zolder

Naomi

In BLOG, Ons interieur Posted

moodboard-zolder-romantic
Moodboard

Zoals de mensen die weleens bij me thuis zijn geweest wel weten, hebben wij een vrij grote en hoge zolder. Een ruimte die we nu als opslag/strijkhok/wasruimte gebruiken maar waar geen specifiek doel aan is gegeven. Het is dan ook een missie van mij geworden deze tot een stijlvolle multifunctionele ruimte om te toveren waar zelfs logees kunnen verblijven. Ik heb besloten mijn visie in een moodboard weer te geven, wat je hier ziet.

De muren en het puntdak zijn allemaal al strak wit en hier wil ik een mooie witte laminaatvloer aan toevoegen zodat ik een blank canvas heb. Ik houd nou eenmaal van licht en deze ruimte heeft daar geen gebrek aan. Dan het invullen, het leukste gedeelte! Zoals ik al aangaf wil ik er een tweepersoons bed neerzetten voor logees, liefst onder het dakkapel raam zoals op de foto. De uitstraling wordt heel puur en naturel dus met fris wit bedlinnen erop en eenvoudige nachtkastjes lijkt me erg mooi.

Het grootste oppervlak waar je tegenaan kijkt is de wand recht tegenover je als je de trap opkomt. Een enorm vlak met een klein raam in het midden. Hier wil ik echt een blikvanger van maken, door een grafisch vlak op de muur te schilderen. Dit kan een cirkel zijn in een poedertint zoals op de foto, als een soort zon om het raam heen. Omdat een schuin dak altijd een uitdaging is op een zolder ben ik op zoek gegaan naar leuke oplossingen hiervoor. Ik kwam dit superleuke en (gelukkig) redelijk simpele idee tegen voor een kledingrek. Perfect om bijvoorbeeld in de zomer je mooie winterjassen netjes op te hangen. Of je kunt natuurlijk ook wat favoriete kledingstukken ophangen die bij het interieur passen ;-)

Kleine wasjes, grote wasjes op zolder

Wat het praktische gedeelte betreft is er ook nog het ‘washok’ of in ons geval ‘hoek’. Er staat nu alleen een wasmachine maar hier komt in de toekomst een droger bij. Hier wil ik een praktisch maar stijlvolle hoek van maken, aangezien ik hier redelijk wat tijd doorbreng.. De wasmachines op elkaar bespaart ruimte en is ook een lekkere werkhoogte. Naast elkaar met een plank erop zou ook wel wat zijn, om de was op te vouwen. De wasbak lijkt mij toch best handig voor handwasjes en geknoei met wasmiddel (story of my life) en de aansluiting zit er al. Waarom niet?

Tot zover het eerste beeld bij mijn zolder, ik houd jullie uiteraard op de hoogte van mijn plannen voor deze make-over. Ik heb er onwijs veel zin in en alleen het moodboard maken was al leuk! De beelden komen van Pinterest, neem eens een kijkje op een van mijn borden en raak ook geïnspireerd. Bon dia! X

1 Comments

Leave a Comment

%d bloggers liken dit: