Ik ♥ wonen; restyling bureau

Naomi

In BLOG, Ons interieur Posted

Project paint-my-desk

Ik ben vaak aan het restylen in huis en het is eigenlijk nooit af.. Laatst vond ik het ineens tijd om het Ikea bureau (of eerder bureautje) waar ik in de woonkamer altijd aan zit te werken een mini-makeover verdiende. Toen ik onlangs vriendin Souraya hielp met de opbouw van haar bloggers-huisje op de VT Wonen & Design Beurs zag ik voor het eerst de kleur Cafe Latte van Flexa. We hebben deze in het bloggers-huisje gebruikt en ik was op slag verliefd, dit wil ik ook! Dus bij thuiskomst besloot ik dat mijn bureautje de gelukkige winnaar in de wedstrijd ‘wat krijgt deze kleur’ was haha!

Dat we net hier kwamen wonen 2,5 jaar geleden was het (Ikea) bureaublad nog zwart en heb ik ‘m in een frisse witte kleur geschilderd. Als accent heb ik de randen beplakt met een neonroze washitape om het geheel een pittig accentje te geven. Zo heeft mijn bureau eerst boven op m’n studio-tje gestaan (binnenkort meer daarover) met een ietwat saaie maar ergonomisch goede stoel eraan. Maarja, ik ♥ wonen dus het werd weer tijd voor iets nieuws!

bureau_restyling_imac_jaloezien_bureaustoel

bureau_restyling_imac_jaloezien_bureaustoel_zonlicht

restyling_bureau_raam_imac_jaloezien_uitbouw_zonlicht

Flexa kleurtesters, superhandig!

Ik vond het maar saai steeds boven te zitten werken terwijl Patrick beneden tv zat te kijken en besloot van de ene op de andere dag dat beneden wel een werkplek mocht komen. Project ‘Ik ♥ wonen; restyling bureau’ was geboren! Gelukkig was het niet zo’n onderneming het lichtgewicht bureautje naar beneden te krijgen, de iMac was spannender ;-)

Eenmaal beneden zit ik hier deze blog te typen en ben ik eigenlijk heel happy! Ik kan lekker naar buiten kijken door de grote ramen links en rechts en het is hier heerlijk licht! Ik heb het keukentrapje van Kitchen Trend omgetoverd tot voetensteun en dat zit heerlijk! Dus om even terug te komen op de kleur, Cafe Latte zat dus in m’n hoofd en ging er niet meer uit.. Dus op een zonnige middag eerst een proefje gemaakt met een kleurtester van Flexa om te kijken of ik het écht mooi zou vinden (DUH!). Maar voor de zekerheid toch wat extra kleuren getest zoals Stylish Pink en Vanilla Cream om het zeker te weten (ze zijn allemaal mooi!). Ik kon aan de slag!

bureau_restyling_flexa_kleurtesters_pantone_beker

bureau_restyling_flexa_kleurtester_cafe_latte

bureau_restyling_flexa_kleurtester_kleurproef

bureau_restyling_flexa_kleurtester_cafe_latte

Paint, darling!

De Sonos aan met favo playlist op Spotify en schilderen maar! De verf droogt snel dus al gauw kan het 2e laagje erop, voíla! Ik ben erg blij met het eindresultaat, dit is zó mijn kleur! Een restyling is niet compleet zonder wat (nieuwe) accessoires en groen natuurlijk! Ik besloot de Marcel Wanders Cyborg Chair die ik vorig jaar op de kop tikte bij een veiling weer in gebruik te nemen. Gewoon omdat hij er zo goed bijpast! Het is een stoel van polycarbonate gecombineerd met wicker en echt min favoriet.

Ik ben nog steeds fan van koper en dito bureaulamp ging dan gewoon weer op z’n oude plekje. De nieuwe poedertint en warm koper gaan heel goed samen. Ik schilderde het keukentrapje in dezelfde kleur, we have a match made in heaven! Omdat ik regelmatig illustreer en moodboards maak is het bureautje ook makkelijk in te richten met een laptop en tablet. Ik gebruik voor m’n laptop deze handige ‘bamboo laptopstand’ waardoor ik een goede werkhoogte creëer. Hierdoor heb ik ook wat meer ruimte op het bureau. Hieronder zie je het resultaat van de restyling:

ik ♥ wonen bureau_restyling_macbook_luxaflex_uitbouw

bureau_restyling_stepje_voetensteun_flexa_cafe_latte

Ik ♥ wonen restyling_bureau_flatlay_macbook_flexa_cafe_latte_werkplek

Ik ♥ wonen_bureau_restyling_Cyborg_Chair_marcel_wanders

bureau_restyling_illustratie_naokies_flatlay

Ik ♥ wonen

Ik ♥ wonen_bureau_restyling_Marcel_Wanders_Cyborg_Chair_macbook

Ik ♥ wonen!

Dit is het eerste maar zeker niet het laatste project in onze nieuwbouwwoning, ik heb al een to-do-list gemaakt voor meer projecten. De Indigo blauwe wand in onze woonkamer (tegenover dit bureau) krijgt ook een nieuwe kleur. Houd de blog dus goed in de gaten want er volgen nog veel meer leuke projecten! Ben je nieuwsgierig naar de kleur van de wand in onze woonkamer? Kijk dan op mijn Pinterest-bord voor de foto’s die overigens door Binti Home zijn gemaakt! De kleurtesters kun je bij de bouwmarkt kopen en zijn erg handig als je nog twijfelt over een kleur. Ik ben erg benieuwd wat jullie van het ‘Ik ♥ wonen; restyling bureau’ projectje vinden, laat vooral even een reactie hieronder achter en ik wens jullie een Happy Friday! X Naomi

VTWONEN FINALIST!

** Met deze blogpost ben ik geselecteerd als 1 van de 6 finalisten in de vtwonen bloggercontest! Als ik win mag ik blogs voor vtwonen gaan schrijven en kunnen jullie me ook daar volgen! Stemmen gaat als volgt:

1. Ga naar www.vtwonen.nl/bloggercontest-stempagina/
2. Stem op mij én nog een andere finalist (er gaan er 2 winnen!) Dit kan tot 30 november 2016.
3. Vul je e-mail adres in (je kunt met meerdere emailadressen meedoen als je wilt)
4. Bevestig je stem door op de link in de ontvangen e-mail te klikken. Nu is je stem geldig!

Voor de mensen die al gestemd hebben: masha masha danki, ik vind het echt te gek!! Veel liefs, Naomi

 

 

 

 

0 Comments

Leave a Comment

%d bloggers liken dit: