Fluistervaren Theetuin Overleek

Naomi

In BLOG, Caribbean Life Posted

Follow my blog with Bloglovin

Aankomst Fluistervaren

Ik heb mijn moeder afgelopen moederdag een tochtje fluistervaren met lunch bij Theetuin Overleek cadeau gedaan. Het weer was er helaas steeds niet naar en we moesten de agenda’s even bij elkaar leggen maar nu was het zover. We zijn naar Overleek gereden tussen de mooie huisjes en over smalle landweggetjes tot we bij de locatie aankwamen. Theetuin Overleek is van de familie Deun en gebouwd door pa Deun. Iedereen helpt mee, van mams bakkend in de keuken tot de dochters in de theetuin zelf. Wat een geweldige plek!

NAOKIES©_Fluistervaren_location_Overleek_entrance

NAOKIES©_Fluistervaren_location_Overleek_boat

Sail away!

Na wat instructies en uitleg van de route mochten we instappen en kregen een goedgevulde picknickmand mee. We genoten direct van de rust, want het heet niet voor niets ‘Fluistervaren’ – het motortje was echt muisstil! We voeren langs de weilanden, die evenhoog als de waterspiegel lagen met grazende koeien en luidruchtige schapen ;-) De picknickmand was gevuld met heerlijke broodjes, huisgemaakte limonade, fruit en taart – wat een feest!

NAOKIES©_Fluistervaren_boat_sailing_water_Overleek_boat

NAOKIES©_Fluistervaren__picknickbasket_boat_sailing_water_Overleek

NAOKIES©_Fluistervaren_lemonade_boat_sailing_water_Overleek

De Route

M’n vriend (Captain Patrick voor de gelegenheid) zat aan het roer en zorgde voor een mooie tocht, een rondje Waterland. We voeren eerst een wat groter meer over om vervolgens tussen prachtige woningen in te varen. Onderweg kwamen we veel andere fluisterbootjes en kano’s tegen, het was hier tenslotte perfect weer voor. We genoten enorm van het uitzicht, wat is Nederland toch mooi! (in de zomer haha) Ook mijn vader genoot er erg van, het deed hem direct aan mooie vaartochtjes van vroeger denken. De route bracht ons langs Broek in Waterland, Monnickendam en Zuiderwoude, waar prachtig gerestaureerde huizen staan.

NAOKIES©_captain_boat_sailing_water_Overleek_fiel_cow

NAOKIES©_Fluistervaren_boat_sailing_water_Overleek_sky_plane

header_©NAOKIES_Fluistervaren_theetuin_overleek_dad_boyfriend

Het uitzicht

We hebben erg gelachen om alle eenden die een mooi plekje hadden gevonden op een grote steiger aan het water, lekker aan het showen met z’n allen zo in het zonnetje. Iedere woning langs dit stuk had een eigen ‘pontbruggetje’ om naar de overkant van het water te komen, waar zijn/haar auto geparkeerd stond, ik zeg – super tegen inbraak! En wat een prachtige huizen hier! Wij gaan vast sparen voor onze oude dag geloof ik, mét een bootje voor de deur om te kunnen fluistervaren ;-)

NAOKIES©_Fluistervaren_boat_sailing_water_Overleek_ducks

header_©NAOKIES_Fluistervaren_theetuin_overleek_dad_mom_meAfsluiting
We hebben de worteltaartjes voor het laatste stukje bewaard, wat waren ze lekker! Na 2 uurtjes varen kwamen we weer aan bij de Theetuin, waar er alweer mensen klaarstonden om een fluistervaartochtje te gaan maken. Nadat onze benen weer gewend waren aan de grond (dat viel mee hoor) zijn we naar huis vertrokken. Het was een zeer geslaagde dag voor zowel m’n ouders als Patrick en mij, voor herhaling vatbaar!
NAOKIES©_Fluistervaren_sailing_water_Overleek_windmill

header_©NAOKIES_Fluistervaren_theetuin_overleek_dad_mom

Ook beleven?

Wist je dat je naast fluistervaren ook kunt lunchen in Theetuin Overleek? In de tuin aan het water kun je plaatsnemen voor bijvoorbeeld een High Tea en kijk je uit over het landschap van Overleek en Monnickendam, absoluut een aanrader. Bezoek hier de website voor meer informatie of om te reserveren. De Theetuin lig op nog geen 15 minuten van Amsterdam en 15 minuten vanaf Purmerend.

 

0 Comments

Leave a Comment

%d bloggers liken dit: