Hoe het allemaal begon…

NAOKIES is niet van de ene op de andere dag ontstaan. Het begon allemaal alweer 13 jaar geleden op het zonnige Curaçao, waar ik aan de naam ben gekomen. Het was niet meer dan een foodtruck met heerlijk lokaal eten genaamd Naoki’s. Dit werd al gauw mijn bijnaam voor mij onder mijn collega’s. Ik vond het toen al een leuke pakkende naam omdat deze begint zoals mijn eigen naam en eigenzinnig klinkt. Wist je dat Naoki’s een naam in Japan is die eerlijk / straight betekent? Hoe mooi!

…en toen?

Na 8 maanden vol plezier maar ook hard werken keerde ik terug naar Nederland. Met een diploma als Grafisch Vormgever al op zak begon ik aan mijn nieuwe avontuur: Artemis. Tijdens mijn studie aan de Academie in Amsterdam kwam de opdracht voorbij een logo over jezelf te ontwerpen. Over de naam hoefde ik niet lang na te denken.. met een kleine twist werd het NAOKIES! Het was precies het goede woord wat bij me paste omdat het op Curaçao was ontstaan waar mijn roots liggen. M’n moeder is er geboren en op Aruba opgegroeid en mijn vader een rasechte Hollander met zijn roots in Schiedam. Ik ben ontzettend trots op mijn afkomst en dit zul je terugzien in m’n werk & blog!


Wat valt er op naokies.com te ontdekken?

Ik laat je op deze website zien wat mij inspireert, motiveert en passioneert door middel van styling, grafisch ontwerp, handlettering en illustratie. Dit laat ik in mijn blogposts zien en vertel hier graag over. Je kunt mijn werk en (eigen) fotografie herkennen een mix van Nederlandse en Caribische invloeden, simpelweg omdat ik er blij van word en hier andere mensen mee aan hoop te steken ;-) Ik raak geïnspireerd door alles wat ik om me heen zie in kleuren, vormen en texturen en leg deze zo mooi mogelijk vast. Dit zie je terug in de styling-settings die ik graag maak maar ik ook mijn grafische werk. Ik houd ontzettend van natuurlijk licht en (zachte) kleuren en dit vormt vaak de basis voor een project. Uiteraard kan ik me goed aanpassen aan de wensen van een klant.

Ben je op zoek naar meer informatie of heb je een leuke samenwerking voor ogen?
Stuur me gerust een mailtje via het contactformulier!

naomi voornaam handlettering logo website grafisch ontwerp

Al het beeldmateriaal is door mij gemaakt, tenzij anders vermeld. Wil je mijn foto’s gebruiken? Vergeet dan niet naam en website te vermelden. Voor commercieel gebruik graag eerst even een mailtje om toestemming te vragen.

NAOKIES Styling & Design | Kvk 55554504 | BTW/VAT NL184582052B01 | naomi (@) naokies.com
Karpaten 12 – 1448 JA, Purmerend (postadres)

%d bloggers liken dit: